• geigerbeauty

Tavaszi-nyári bőrápolás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy nemcsak hideg időben, hanem nyáron is kötelező bőrünk hidratálása. Legyen szó a légkondi, a nap vagy a vízszárító hatásáról, lényeges, hogy pótoljuk a bőrünkből elillanó folyadékot. Emellett érdemes a fürdőzések után rögtön letusolnunk, így a só és a klór nem szárítja tovább bőrünket. Nyáron érdemes könnyebb állagú, fényvédőt tartalmazó hidratáló krémeket használnunk, melyek nem nehezítik el a bőrünket, vagy tápláló olajos tusfürdővel zuhanyoznunk. Ezen kívül mindenképp gondoskodjunk belsőleg is a hidratációról, igyunk elegendő vizet, főleg, ha sokat tartózkodunk a napon. A lényeg, hogy kellő mennyiségű vizet juttassunk a bőrünkbe, és törekedjünk ennek a vízkészletnek a megtartására.

Nyáron nemcsak arra kell odafigyelni, hogy olyan kezeléseket végezzünk, ami után a vendég bőre nem fog hiperpigmentálódni, de érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy a bőr nyáron érzékeny és barnult, gyakrabban hámlik. A vendégek igénye is változik: a téli időszakkal ellentétben előtérbe kerül a hidratálás, a hűsítés, a gyors és látványos eredmények, valamint a rövidebb kezelések.


Minden kozmetikai fázisban találhatunk olyan látványos és különleges technológiát, ami idális és vonzó megoldást jelent a napos hónapokban. Az egyik kedvenc kezelés ilyenkor nyáron a szezonális Sothys Gourmand kezelés, mely 2007 óta a legnépszerűbb kezelés, ráadásul félévente meg is újul. A különleges „gourmand” koncepció lényege, hogy csodás illatú szezonális gyümölcsök és jellegzetes fűszerek kivonatai alkotják a kezelések fő hatóanyagait. A Sothys őszi-téli kezelése regeneráló, tápláló, feltöltő hatású, míg a tavaszi-nyári kiadásban revitalizáló, hidratáló, feszesítő, frissítő jellegű kezeléssel lepi meg vendégeit a márka. A gourmand arckezelés maximálisan kényezteti az érzékeket, ugyanakkor megvédi a bőrt az időjárás viszontagságaitól is. Elbűvölő illatvilágú, revitalizáló kezelés, mely során arcbőre újjászületik és energiával, vitalitással töltődik fel. A félévente megújuló kezelés alapjai az agyagos peeling és az antioxidánsokban dús sejtvédő szérum.


Arctisztítás

Az alapos arctisztítás minden kozmetikai kezelés alapja. Nyáron sajnos el kell felejtenünk a hámlasztással, bőrcsiszolással járó eljárásokat, közöttük a gyémántfejes mikroabráziót. Nem kell azért lemondanunk a hatékony arctisztításról. Kiváló nyári alternatívát jelent az ultrahangos kezelés, tű nélküli mezoterápia, klasszikus arctisztítás.


Nyári károk

Bár a nyári mértékletes napozás jótékony hatást tesz szervezetünkre, sőt szükségünk is van az éltető nap sugaraira (többek között például a D-vitamin előállításához), de ennek sajnos ára van! Az UV-sugarak hatására a bőr elveszíti rugalmasságát, hidratáltsága csökken, a felső hámréteg megvastagszik, benne szabad gyökök képződnek, kialakulnak vagy mélyülnek a ráncok, elzáródnak a pórusok, illetve az arra érzékeny bőrön pigmentfoltok is kialakulhatnak, melyek nehezen tűnnek el. Napsugár hatására tehát gyorsul a bőr öregedése.

Helyes táplálkozással is sokat tehetünk bőrünk szépségéért és egészséges víztartalmáért! A hangsúly a folyadékbevitelen van: mindegy, hogy ásványvízről vagy lédús gyümölcsről, zöldségről van szó, hiszen mind-mind belülről hidratálnak.

Állandóan felmerülő kérdés nyáron, hogy ilyenkor javasolt-e sminkelni vagy sem. Az én javaslatom szerint vízparton, napozáskor inkább kerüljük a sminket, egyéb alkalmakkor pedig nyugodtan használjunk könnyebb állagú alapozót, BB krémet vagy púdert. Vegyük figyelembe viszont, hogy a meleg időben arcbőrünk hajlamosabb jobban bezsírosodni és mivel izzadunk, könnyebben tapad rá a por, illetve egyéb szennyeződések. Fontos tehát, hogy időt szánjunk az arctisztításra, regenerációra. Egy alapos bőrradírozást is érdemes beiktatni hetente, hogy ne jelenjenek meg bőrhibák.


#tavasz #nyár #bőrápolás #sothys #gourmand #arckezelés

50 views